November

Mörkret tätnar och drar sin sjal över oss alla.

Personligen har mörkret inte satt tänderna i mej. Har fullt upp med mitt nya arbete. I morgon inleder jag tolfte veckan där.

Nu är jag helt involverad i beställningen av råvarorna. Ingen skillnad hur mycket chefen och jag beställer, allt är alltid slut.

Behöver få en rätsida på detta. Snart behöver det beställas flera gånger i veckan.

Nå, kommer dag, kommer råd.
Publicerad 11.11.2012 kl. 19:22

Måndagsmeny

Spenatsoppa med ägghalvor. Enkel, men mycket god mat. Fast jag provsmakade bara några teskedar.

Middagen är jag inte speciellt stolt över. En stor ugnsform makaronilåda från i fredags. För att lite pigga upp den, drog vi frysta grönsaker med en klick smör och kryddor i repris. Dessutom grönsallad. Till den andra avdelningen gjorde jag korvstroganoff. Den blev rosa, närmare bestämt pink. Men den smakade bra.

Använde mej av färdigskalade potäter till de tio portionerna med stroganoffen. Vet ni, jag måste skratta högt där, i min relativa ensamhet! Där  fanns bara pikipiksmå potäter. Får men ens servera så små potäter?

Har inte varit på min kulinariska höjdpunkt idag. Folk har yrat omkring mej, jag har yrat, alla har yrat.

Det som jag jobbar på nu, är matro i matsalen.

Tidigt i säng i afton, vi har hittat en förkylning M och jag. Nu en pure`soppa och sen sakteliga i säng. Allt för att orka fortsätta min kulinariska vandring.
Publicerad 08.10.2012 kl. 20:14

Pumpa

Har ett projekt. Pumpa.




Har inte vägt dem, men om man säger som så: "Pumpa". Hoho, detta innebär arbete.
Publicerad 07.10.2012 kl. 19:08

Buffe`n

Fredag lunch är lika med kylskåpstömning. Ofta blir det rena rama Sverige-båt-buffe`n.

Stekt potatis, potatismosgratäng, leverlåda, strömmingsrullader, ärtsoppa och knackkorvsoppa, rislåda med grönsaker. Goda saker, det svåraste blir att välja.

Till middagen hade jag visst väntat många extra gäster. Inte ens hälften gick åt. Nå, makaronilådan åker in i kylen i kväll. Om inte förr, får den komma fram på måndagen.

Gröt hade det blivit över i morse. Är inte så van med grötrester i detta skede av mitt liv. Sparsamheten i mig talade, så jag gjorde en semledeg. Det blev en stooor deg. Det tog jättelänge att baka den degen. Den höll på att bli min fiende, men jag besegrade den. Äsch, jag glömde smaka på semlorna.

Börjar bli riktigt i farten med detta. Men nu ska jag vila. Det är fysiskt tungt att arbeta i kök. Fötterna är härdade, men armarna värker, fingrarna likaså.

Nu ska vi ha fredagsmys, taxn och jag. Må nu inte M kommer hem snart också. Tänkte städa, men si, det börjar skymma...
Publicerad 05.10.2012 kl. 17:34

Ärtsoppsdag

Torsdag blir hädanefter ärtsoppsdag på jobbet. Vad ska man nu där krångla till det. Uppskattat, åtminstone pannkakan med sylt.

Strömmingsrulladerna blev alltför saltade i min smak. Något man bör tänka på när man använder citronpeppar, som innehåller salt.

Äter inte maten jag gör, men smakar alltid om det blir över. För att veta.

Potatismosen blev len och vacker. Kokt grönsaksblandning med smörklick och kryddsalt (skriver inte ut det egentliga namnet, namnet på ett salt som inte borde finnas). Men! Ibland måste man tydligen arrangera om sina matideal.

Det var denna dag bland soppor och slevar.
Publicerad 04.10.2012 kl. 21:17

Onsdagsmenyn

Var inställd på att fotografera dagens meny, men det gick inte. Sånt får jag göra nån minut nån gång när jag eventuellt är ensam.

Korvsoppa är inte svårt att göra, det vet vi. Mamma lärde mej att bryna korven innan man sätter den i koket. Det förhöjer smaken.

Fiskpinnar gör ingen lyrisk. Med en len vitsås och potäter gick de åt. Grönsallad och rödbeta till.

Fick tre häckar livsmedel till huset idag. En läser forsedeln, vi andra checkar när vi hittat varan. Alla på språng, till och med byggkarln som stod på en stege ropade hepp när potatisen ropades upp. Gäller att få varorna in i rätt temperatur så snabbt som möjligt.

Nu ska jag fortsätta grunna på, att hur få folk att äta mera grönsaker och mindre bröd.

I morgon ärtsoppa och pannkaka, till middag strömmingsrullader och potatismos.

Publicerad 03.10.2012 kl. 18:17

Husmorshälsningar

Blev ytterst lite hälsningar från torpet denna sommar. Av förekommen anledning.

Nu är jag på gångs igen. Vet inte om det kan intressera en själ, men jag har en ide`.

Varande husmor sen sex veckor, tänkte jag såhär. Om jag berättar om mina stapplande försök att koka åt 35 personer, två gånger per dag?

Detta med tanke på, att jag inte ens gått i Husmorsskola. Hmmm.

Så gör jag. Återkommer i morgon. Knackkorvsoppa till lunch, fiskpinnar, potäter och vitsås till middag.
Publicerad 02.10.2012 kl. 22:40

Första arbetsveckan

Så är då första arbetsveckan över. Bra har det gått.

De tre första dagarna hade jag en handledare. Det var trevligt. Ren tisdag började hon sköta klienter i stället för mej. Gick förbi med jämna mellanrum och frågade om jag behövde hjälp. Det behövde jag inte.

Nästa vecka kockar jag vidare. Nu börjar konkreta tankar om matlistorna ta form, men ännu ändrar jag ingenting.

Jag är så tacksam, att jag fick ett arbete som var på pricken för mej!
Publicerad 01.09.2012 kl. 13:03

Det är över

Första augusti var min sista öppethållningsdag. Det är nu det tar vid, det där som jag inte kan. BLANKETTERNA.

Företagarpensionen ska sägas upp, boksluten ska färdigställas, firman ska avslutas... Det låter kanske enkelt, men så upplever jag det inte. Ser det mera som ångestskapande.

Men sini, tammitusan jag ska reda upp det. Har två veckor på mej, sen börjar jag jobba.

Fast mellan obehagliga samtal (obehagligt för att jag inte helt förstår), bokförarbesök...så LEVER JAG.

Inte precis i Torptäppan, men den väntar nog.
Publicerad 12.08.2012 kl. 22:42

Odlar nog

Odlar nog i torptäppan, men energin har gått åt till min slutförsäljning.

I mitt hjärta har jag bestämt mej. Fredag, lördag, måndag och allra sista dagen är inkommande tisdag.

Den aftonen ska jag packa ner det som finns kvar av mitt sextonåriga företag.

Nu gäller det bara att orka slutspurten!
Publicerad 26.07.2012 kl. 18:23

Ut ur skåpet

Ni vet dendär situationen. Man har något man vill berätta, men tiden har inte varit mogen.

Nu kan jag komma ut ur skåpet. Bestämde mej efter julhandeln, nu först är det officiellt. Jag ska avsluta min firma, Blå Lådan.

Imorgon har jag första annonsen om slutförsäljning. I augusti börjar jag mitt nya arbete. Som husmor på ett privat vårdhem.

Livet för en vidare.
Publicerad 10.07.2012 kl. 22:13

Mattorna



En fröjd för ögat. Detta är några av alla trasmattor min mor vävt åt mej längs med åren.
Publicerad 30.05.2012 kl. 21:02

Växthuset



En anemisk bild, av något som stort ska bli. Potatisblasten är fin, och tomatplantorna har blomknoppar!

Rabarbersaften blev god även i år. Vacker färg framför allt.
Vardagsglädje!
Publicerad 30.05.2012 kl. 20:57

Funderar ännu

Den Stora Frågan funderar jag på ännu.

Medan jag funderar har potäterna kommit i backen. Tänkte ge bildbevis, men kameran blev på torpet.

Tre potäter la jag i växthuset för två veckor sen. Blasten har kommit fram!

Återkommer!
Publicerad 22.05.2012 kl. 19:09

Ännu

Finns nog ännu, men jag har lite bråttom.
Ni vet, potäterna ska i backen och sånt.

Nej, jag har inte bråttom. Inte på något vis, men jag har lite jag funderar över. Återkommer, när jag funderat färdigt.
Publicerad 03.05.2012 kl. 21:03

Senaste kommentarer

10.10, 17:09Onsdagsmenyn av Harriet
08.10, 18:44Pumpa av Frida
06.10, 12:04Husmorshälsningar av Ann
06.10, 12:01Buffe`n av Ann
05.10, 13:19Ärtsoppsdag av Lissu